Претражи овај блог

turizam buducnosti?

понедељак, 19. април 2010.

Ekoturizam je način putovanja suvremenih i ekološko osviještenih turista kojim se podupire očuvanje prirodnog okoliša i kulturnog naslijeđa, te suradnja s lokalnom zajednicom.

Doživljaj prirode i autohtonosti ...
Krenite u potragu za "nestalim" vremenom i ambijentom ...
Otok vam pruža mogućnost "zaborava" i odmaka od svakodnevnog načina života u druženju s otočanima.
Jedite zdravu hranu ... voće i povrće uzgojeno u vrtu domaćina, med, domaće vino, svježe ulovljena riba ... sve su to proizvodi lokalnog stanovništva.

Posadite vlastitu maslinu ...
i pratite njezin rast iz godine u godinu, možete imati vlastito maslinovo ulje.



Bird watch / Promatranje ptica
Idealan način bijega od buke i ubrzanog ritma svakodnevnog života u gradu mogao bi biti promatranje ptica i slušanje njihovog pjeva u okružju netaknute prirode otoka. Odaberite barem jedan proljetni dan za potpuni odmor proveden u prirodi. Dok kod vas počinju padati prve jesenje kiše, na otoku ljeta tek završavaju i još uvijek ima lijepih sunčanih dana. Ptice se ovdje zaustavljaju na svom putu prema toplijem jugu.Zašto ne biste i vi?


Med i zdravlje:

KADULJIN MED
Djeluje kod bolesti dišnih putova koje su praćene sa suhim kašljem i prehlada, jer omogućuje lakše izbacivanje sluzi iz dušnika i bronhija, te se bolesnik bolje osjeća. Pomaže i pri vraćanju apetita i lakšem iskašljavanju

RUŽMARINOV MED
povoljno djeluje kod bolesti krvnih žila, jer pospješuje optok krvi, za poboljšanje
funkcije jetre, bolje izlučivanje žuči, pri slaboj probavi, reumi, gihtu, visokom tlaku.

BAGREMOV MED se preporuča za smirenje, nesanicu, za umirenje nadraženog živčanog i probavnog sustava (vrtoglavica, loš san, klimakterične smetnje, itd.). Naročito se preporuča uzimati sa smjesom kamilice, matičnjaka ili gospine trave.

PROPOLIS je smjesa biljnih smola, balzama, eteričnih ulja, enzima, minerala, te voska i peluda. Ima široki spektar antimikrobnog djelovanja posebno protiv virusa, bakterija i gljivica, a jača i otpornost organizma na prehlade i gripu. Pomaže pri obnovi želučane sluznice (ulkusi, gastritis).

Нема коментара:

Постави коментар