Претражи овај блог

turizam buducnosti?

понедељак, 29. март 2010.

Rute


Putovati Crnom Gorom

Tanja Boskovic - "Lord Byron i Bernard Shaw, o crnogorskoj su obali pricali sa toliko osjecaja; plemkinje poput engleske princeze Margaret i neki od najpoznatijih glumaca na svijetu kao što su Sofia Loren i Kirk Douglas posjetili su je, a najljepše žene svijeta poput Doris Day i Claudie Shiffer hodile su kamenitom kaldrmom ove zemlje ", cita mi nedavno moj grcki kolega iz uvoda u neki turisticki katalog Crne Gore i kaže mi: "Ali treba znati da je Sofia Loren ovdje bila prije nekih tridesetak godina, i da su se u posljednjih deset godina stvari izmijenile".
Vožnja zalivom – emotivni spoj sa Crnom Gorom Sara Gigante - Često se dešava, prije polaska na kraći ili duži put, da je čovjeku potrebna psihička priprema da se prilagodi na ideju o putovanju, prekine rutinu svakodnevnice i pripremi neophodne stvari za “ekspediciju".
Nacionalni parkovi Crne Gore Crna Gora sve više ulaže u razvoj održivog turizma i zaštitu ambijentalnih i kulturnih vrijednosti. Želeći sačuvati i zaštiti ljepote svoje zemlje osnovana su 4 nacionalna parka: NP Durmitor, NP Lovćen, NP Biogradska gora i NP Skadarsko jezero.
Manastiri u Srbiji i Crnoj Gori Udruženje I.So.La. iz Torina organizuje novo putovanje na principima odgovornog turizma. Radi se o šestodnevnoj posjeti Srbiji i Crnoj Gori, u periodu od 25. aprila do 01. maja. Ovo putovanje je test za putni aranžman pripremljen u saradnji sa Omladinskim komunikativnim centrom “Kg Youth Sector” i rezultat je višegodišnjih dobrih odnosa između naših dvaju organizacija.
Eko selo Jugoslavija Na obroncima Planine Pivske, u Crkvičkom Polju, po mnogima jednom od najljepših sela u Crnoj Gori, na simboličan datum, 25. maja, prošle godine, svečano je otvoreno eko-selo “Jugoslavija” . Za ime “Jugoslavija” odlučili smo se u znak sjećanja na zemlju u kojoj nikome nije bilo tijesno, i u kojoj su se svi osjećali prijatno i bezbjedno, bez obzira kojoj naciji pripadaju.

Нема коментара:

Постави коментар